Ogen vertellen je alles... of juist niets!

     Zover weg maar oh zo dichtbij………

 


Update

bedoeld voor de sponsoren die een schoolkindje sponsoren in The Gambia 

en mee hebben gedaan aan het maken van of het laten maken van een 

kerst-familiepakket


                                                                                                                                      Werkendam, 18-04-2021

Beste sponsor.

Wij, André en Hedwig Baakman, van Stichting Samen Helpen We The Gambia, willen u op de hoogte houden van ons werk voor onze Stichting.

Het project waar wij in het jaar 2014 aan begonnen zijn en in 2016 officieel als Stichting, zit zo diep in onze harten, dat we het niet meer los kunnen en willen laten. 

Het is alweer een hele tijd geleden dat u iets van ons gehoord heeft. Corona heeft en houdt de hele wereld nog steeds in zijn greep, ook u en ons.

Het begon met de totaal onverwachte repatriëring uit The Gambia. Toen hadden we nog geen idee hoe verstrekkende gevolgen dit voor ons allemaal zou hebben. We lieten ons/jullie schooltje en onze/jullie kinderen achter met pijn in onze harten, maar wel met de hoop op een snelle terugkeer. We gingen onmiddellijk weer boeken voor 11 december 2020 tot 27 april 2021. Ondertussen mochten wij met en dankzij u de o zo nodige kerstpakketten samenstellen inpakken en op transport zetten. Vrij snel nadat alles op transport was gegaan eind oktober, begin november 2020 kregen wij het bericht dat onze vlucht werd geannuleerd. Ook weer opnieuw geboekt voor begin januari 2021, maar helaas, maar begrijpelijk en terecht, werd ook deze vlucht geannuleerd en de daarop volgende eind januari 2021 ook weer.

Ondertussen waren de kerstpakketten al aangekomen in The Gambia. Deze zijn door een goede relatie van ons, Bram Koch, woonachtig in Gambia, opgehaald en bij hem in zijn opslag geplaatst.

Ook Gambia was compleet in Coronacrisis situatie en in goed overleg met schoolhoofd Alexander Mensah en Dhr. Koch hebben we besloten de pakketten op een later tijdstip veilig en vertrouwd uit te delen. De kinderen waren immers ook niet op school en dus het uitdelen zou een onmogelijke opdracht worden.  

 

Op maandag 29-03-2021 zijn de kerstpakketten eindelijk uitgedeeld, maar dan als Paaspakket, immers de kinderen waren alweer naar school en kregen woensdag 31 maart 2021 paasvakantie. Onze contact persoon meldde wel dat enkele kinderen/ouders niet aanwezig waren. De reden moeten wij nog vernemen.

Namens alle ouders en hun gesponsorde kinderen mogen wij u hun dankbaarheid en blijdschap overbrengen.

Ook mist u de rapporten al geruime tijd. Dat heeft ook met Corona te maken. Eerst werd de school toch wel zeer plotseling gesloten en pas in november is er weer begonnen met lesgeven.

U mist er twee. De eerste zult u binnenkort per mail ontvangen. Wij hebben ze in een keer per app gestuurd gekregen en die moeten dus 100 keer afzonderlijk worden doorgestuurd naar U. Het tweede rapport met daarbij een brief en/of tekening wordt vanuit Gambia door iemand binnen enkele weken meegenomen en wij sturen ze dan in Nederland door naar U.

Dit was in het kort de situatie zoals die was tot een paar weken geleden.

U zult binnen zeer korte tijd ook een mail ontvangen met daarin een wel heel drastische verandering met betrekking tot ons schoolgebouw, maar dat later.

 

Bij eventuele vragen bel André 06-40922048

Stichting Samen Helpen We The Gambia

Namens deze,

André en Hedwig Baakman

 

E-mailen
Bellen
Map
Info